fbpx
Сьогодні
14:21 31 Сер 2020

Пєсков заявив, що у Білорусі справи під контролем, тому силовий резерв РФ не потрібен

Згода Ради Федерації (верхня палата парламенту Росії) на можливе використання силового резерву РФ для стабілізації обстановки в Білорусі не знадобиться, проте наразі про його застосування не йдеться, оскільки ситуація там перебуває під контролем.

Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

На запитання, чи знадобиться звернення президента РФ Володимира Путіна до Ради Федерації та отримання дозволу на використання силового резерву в Білорусі, Пєсков відповів: "У цьому випадку ми не вдаватимемося до гіпотетичних міркувань. Річ у тім, що це ратифікований російським парламентом договір, це передбачає певні зобов'язання РФ".

"Саме на ці зобов'язання посилався президент Путін. Але ще раз хочу наголосити, що нині про використання цього резерву не йдеться. Президент теж на цьому всіляко наголошував", – сказав Пєсков. Він нагадав, що Путін раніше заявив про можливість застосування силового резерву "в крайній ситуації, в ситуації, коли екстремісти перейдуть до прямої дестабілізації".

"Зараз ми бачимо, що стан справ під контролем, і тому немає сенсу говорити про це", – наголосив прес-секретар президента РФ.

На прохання уточнити, чи справді в цьому випадку згода Ради Федерації не знадобиться, Пєсков відповів: "Ні. Тому що це зобов'язання РФ, ратифіковані парламентом".

Рада Федерації — верхня палата Федеральних зборів Російської Федерації, що складається з 170 сенаторів РФ. Згідно з Конституцією Росії, до Ради Федерації входять по два представники кожного із 85 суб'єктів РФ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: