fbpx
Сьогодні
15:22 28 Сер 2020

Лукашенко про введення військ РФ: Ми з Путіним розуміємо, що може бути, якщо ми прогавимо

Російська Федерація підготувала силовиків для Білорусі, оскільки влада обох країн розуміє, до чого можуть призвести протести проти режиму Олександра Лукашенка. За його словами, країна в разі його повалення перетвориться на театр бойових дій.

Про це Лукашенко заявив в ході спілкування з працівниками ТОВ "Савушкін-Орша", передає БЕЛТА.

"Треба втихомиритись, і їм теж, за кордоном, взяти голову в руки, заспокоїтися і подумати, у що може перетворитися Європа, якщо тут (в Білорусі) спалахне. Ви ж прекрасно розумієте".

Зокрема, Лукашенко прокоментував вчорашню заяву російського президента Володимира Путіна про підготовку силовиків для Білорусі.

"Це ж не тому, що росіяни хочуть захистити Білорусь. Слухайте, самі захистимося. Але ми з президентом Росії розуміємо, що може бути, якщо ми ловитимемо гав", – зазначив він.

Лукашенко додав, що в разі загострення ситуації та повалення його режиму Білорусь може перетворитися на театр військових дій

"Їм (Заходу, – ред.) не Білорусь потрібна. Білорусь – це трамплін, як зазвичай, в Росію…Треба зламати цю владу, яка є, підсунути іншу, яка звернеться до іноземної держави, щоб ввели війська і надали підтримку. Їм потрібен тут ринок, де вони будуть торгувати своєю продукцією", – сказав він.

Лукашенко підкреслив, що, роблячи відповідні дії, Росія рятує не стільки Білорусь, адже загроза є і щодо самої Росії. "Президент Росії це розуміє, захищаючи Білорусь, перш за все захищає Росію".

Раніше повідомлялося, що Російська Федерація вже підготувала резерв з силовиків, які можуть бути спрямовані до Білорусі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: