fbpx
Сьогодні
21:08 30 Сер 2020

"Україна має два варіанти": Гармаш прокоментував перемовини щодо Донбасу

Фото Reuters

Журналіст, представник ОРДЛО в українській делегації у Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш розповів, що обговорюватиметься на наступній зустрічі в нормандському форматі.

Про це пише "Україна 24".

"Наступна зустріч повинна бути присвячена проведенню виборів, тому нам самим потрібно визначитися в цьому питанні. Якщо в питанні безпеки дійсно є прогрес, то в політичних я не бачу грунту для компромісів, тому що Москва демонструє своє небажання йти на будь-які компроміси. Більш того, вона показує своє бажання розмовляти з Україною тільки мовою ультиматумів, і при цьому намагається використовувати переговорний процес для суб'єктивізації своїх квазідержавних маріонеткових утворень", — сказав він.

За словами Гармаша, владі України доведеться вибирати з непростих варіантів розвитку подій.

"У таких умовах перед керівництвом України стоїть складний вибір: або приймати умови гри Москви заради самої можливості проведення саміту, йти на поступки та фактично приймати її концепцію громадянської війни в Україні. Або ризикувати проведенням зустрічі четвірки, але домагатися розмови на рівних і безпечного для себе миру.

У першому випадку Москва може дати мир, але це буде руський мир. У другому нас чекає конфронтація на фронті й, можливо, втрата підтримки Франції та Німеччини. Зате ми зможемо зберегти самоповагу", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: