fbpx
Сьогодні
20:23 14 Сер 2020

Білоруська опозиція створить сайт, схожий на "Миротворець"

Фото Reuters

"Фронт національного порятунку Республіки Білорусь" створить сайт "Дошка національної ганьби", де будуть публікуватися особисті дані членів виборчих комісій, які брали участь у фальсифікації результатів виборів президента та співробітників білоруського ОМОНу, які застосовували насильство до протестуючих

Про це розповів засновник Фронту, екс-претендент на пост президента Білорусі Валерій Цепкало в інтерв'ю Інтерфакс-Україна..

"Друге – це формування Дошки національної ганьби. Це все організовано як crowdsourcing. Ми будемо додавати тих членів виборчих комісій, які фальсифікували вибори. Їх імена, сім'ї, хто вони такі, якщо є – номера паспорта і будемо вимагати для них заборону в'їзду", – відзначив Цепкало.

Він нагадав, що участь у фальсифікації результатів виборів по законам Білорусі є кримінальним злочином, а публікація їх даних зможе стати для країн Європейського Союзу можливістю не видавати їм візи.

Ще одним проектом Цепкало називає публікацію даних співробітників Загону міліції особливого призначення (ОМОН), які застосовували насильство по відношенню до протестуючих: "Тут теж буде сайт, він все-таки, напевно, ближче до "Миротворця".

Цепкало зазначив, що вже зараз йому надсилають дані деяких бійців ОМОН, які були причетні до розгону демонстрацій в Білорусі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: