fbpx
Сьогодні
15:25 07 Сер 2020

Путін і Лукашенко обговорили ситуацію з затриманими "вагнерівцями"

Президент Росії Володимир Путін обговорив з білоруським лідером Олександром Лукашенком ситуацію з арештом бойовиків приватної військової компанії "Вагнера".

Про це йдеться в повідомленні Кремля за підсумками переговорів лідерів двох країн.

Повідомляється, що Путін і Лукашенко обмінялися думками у зв'язку з арештом 33 російських громадян.

"Висловлено впевненість, що ситуація буде врегульована в дусі взаєморозуміння, характерного для співпраці двох країн", – йдеться в повідомленні.

У Кремлі також заявили, що сторони обговорили розвиток братніх російсько-білоруських відносин. Примітно, що цього тижня Лукашенко зробив випад на адресу Путіна, заявивши, що Росія проміняла братські відносини на партнерські.

"Підкреслено, що російська сторона зацікавлена в збереженні в Білорусі стабільної внутрішньополітичної ситуації та проведенні майбутніх президентських виборів в спокійній обстановці", – додали в Кремлі.

Раніше Олександр Лукашенко доручив запросити до Білорусі генеральних прокурорів Росії і України для розгляду ситуації із затриманими бойовиками російської ПВК Вагнера.

Так, 5 серпня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Лукашенко, у ході якої попросив передати Україні затриманих бойовиків "Вагнера".

Раніше Лукашенко заявив, що затримані в Мінську росіяни були першими з групи у 180-200 чоловік, яких планували закинути в країну.

Нагадаємо, в кінці липня у Білорусі затримали 32 найманців російської "ПВК Вагнера". Ще одного затримали на півдні країни. Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для "дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії".

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: