fbpx
Сьогодні
21:51 01 Сер 2020

У Білорусь хотіли перекинути до 200 вагнерівців, - Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що затримані в Мінську росіяни були першими з групи у 180-200 чоловік, яких планували закинути в країну.

Як передає БЕЛТА, про це він розповів 1 серпня, коли заслухав доповідь голови КГБ Валерія Вакульчика і голови Слідчого комітету Івана Носкевіча.

Лукашенко відзначив, що заяви влади РФ про цілі перебування росіян на території Білорусі є брехнею.

"Я дивлюся, примовкли і наші старші брати. Вже не кричать, що вони надсилали цих хлопців в Стамбул. Ніякого Стамбула не було і бути не могло, як виявилося на повірку. Ясно, що у цієї групи були інші цілі. Молодці, що з'ясували, що це перша група. Я так розумію це тільки перша група з 180 або 200 чоловік, яка планувалася до перекидання в Білорусь.

І до того ж, коли я це говорю (я прочитав доповідь), це точні дані сьогодні. І спроба там зараз заховати "хвіст" в Росії і сказати, що ось мало не вони з нами погодили приїзд цієї групи, це повна нісенітниця. Це дурниця, що з нами Росія погоджувала знаходження військових іншої держави, хоч і без зброї, на території Білорусі. На брехні ми політику не побудуємо", – заявив Лукашенко.

Раніше в МЗС Украни заявили: Група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Влада Білорусі відкрила проти затриманих під Мінськом бойовиків російської ПВК Вагнера кримінальну справу про підготовку теракту.

СБУ ініціюватиме екстрадицію затриманих у Білорусі бойовиків, які воювали на Донбасі.

Напередодні Лукашенко доручив викликати послів РФ та України у справі затримання російських найманців у Білорусі.

Нагадаємо, у Білорусі затримали 32 найманців російської "ПВК Вагнера". Ще одного затримали на півдні країни. Правоохоронці отримали інформацію, що на територію Білорусі прибули понад 200 бойовиків для "дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії".

Президентські вибори в Білорусі мають відбутися 9 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: