fbpx
Сьогодні
19:41 06 Сер 2020

"Є одна умова": Клімкін прокоментував пропозицію Кравчука щодо вільних економічних зон на Донбасі

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін оцінив ініціативу створення вільних економічних зон в Донбасі (ВЕЗ), яку новий голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук висловив 3 серпня.

Про це він написав у Facebook.

«Спочатку потрібно зрозуміти, що це таке та «з чим його можна їсти». Зрозуміло, що ніяких вільних або не зовсім економічних зон на Донбасі до того моменту, як там буде безпека і повний контроль України, бути не може», – наголошує Клімкін.

Водночас він визначає умову, за якої існування ВЕЗ неможливе за будь-яких умов. Це: створення «чорної діри», через яку здійснюватиметься вся або майже вся торгівля з Росією, оскільки це призведе до руйнування української економіки, зростання корупції та організованої злочинності.

«Щось на кшталт Придністров'я, тільки в десятки разів більше і на кордоні. Ось це і є те, чого не можна допустити, а все інше – предмет для розмови, якщо, повторюся, безпека та контроль над окупованими територіями будуть відновлені», – підсумовує він.

Вже декілька днів журналісти та експерти цікавляться моєю думкою щодо "вільних економічних зон" на Донбасі. Відповідь…

Posted by Pavlo Klimkin on Thursday, August 6, 2020

Нагадаємо, раніше новий глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук розповів, що можна запропонувати для Донецької та Луганської областей вільну економічну зону.

Леонід Кравчук став главою української делегації ТКГ.

Кравчук назвав можливі компроміси для Донбасу.

Також Кравчук сказав, які завдання поставив перед ним Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: