fbpx
Сьогодні
16:55 06 Сер 2020

Кравчук анонсував новий "Будапештський меморандум"

У разі, якщо переговори щодо Донбасу у форматі Тристоронньої контактної групи зайдуть у глухий кут, українська сторона може ініціювати підписання нового Будапештського меморандуму.

Про це під час ефіру на телеканалі Obozrevatel TV заявив голова делегації України в Тристоронній контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук. "Я думаю, ми будемо не оновлювати, а розширювати. Ми будемо думати про нову редакцію документа", – сказав він про будапештський формат і Будапештський меморандум.

Зокрема, на думку першого президента, до документа повинна приєднатися Німеччина як одна з провідних країн Європи, Польща та інші країни.

Кравчук також наголосив, що в оновленій версії Будапештського меморандуму має йтися не лише про "заяви та бажання", а про чіткий механізм реалізації задекларованих у ньому принципів.

"Це питання не знімається з порядку денного, і ми будемо це ініціювати, якщо раптом все це зайде в глухий кут. Але я не вірю, що й далі буде цей глухий кут", – резюмував перший президент.

Нагадаємо, раніше новий глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук розповів, що можна запропонувати для Донецької та Луганської областей вільну економічну зону.

Леонід Кравчук став главою української делегації ТКГ.

Кравчук назвав можливі компроміси для Донбасу.

Також Кравчук сказав, які завдання поставив перед ним Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: