fbpx
Сьогодні
09:50 03 Сер 2020

У світі кількість хворих з COVID-19 перевалила за 18 млн, більше 10 млн вилікувалися

У світі кількість людей з підтвердженим коронавірусом зросла до 18 мільйонів. З них 10,6 млн людей уже одужали, а 688 тисячі — померли від ускладнень.

Про це свідчать дані з карти Університету Джонса Гопкінса.

Менше, ніж тиждень тому, у світі було ще 17 млн інфікованих коронавірусом.

Найбільше підтверджених випадків у США — 4,6 млн. Встигли одужати там уже 1,4 млн пацієнтів, а померли — понад 154 тисячі. Це найбільша кількість летальних випадків у світі.

На другому місці за кількістю інфікованих Бразилія — 2,7 млн людей, а на третьому — Індія з 1,7 млн людей.

У Китаї, звідки почалася епідемія, загалом вірус виявили у 87 985 людей. Одужала 81 тисяча пацієнтів, а померли — 4 669.

Наприкінці липня глава ВООЗ заявив, що за останні шість тижнів кількість інфікованих у світі зросла вдвічі. А в Україні упродовж останнього тижня фіксують від 900 до понад 1000 нових випадків COVID-19.

Тож в організації закликають уряди країн серйозно ставитися до пандемії та не сприймати пандемії коронавірусу як сезонне явище. Коронавірусна хвороба не поширюється хвилями, на відміну від, наприклад, грипу, кажуть експерти.

Також у ВООЗ вважають, що наразі молодь є головним поширювачем коронавірусу, оскільки не дотримується правил соціального дистанціонування.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: