fbpx
Сьогодні
20:55 01 Сер 2020

У ВООЗ заявили, що пандемія COVID-19 триватиме ще довго

Надзвичайний комітет Всесвітньої організації охорони здоров'я провів екстрене засідання щодо ситуації з пандемією коронавірусу у світі. Пандемія буде довготривалою, тому необхідно посилити глобальні зусилля.

Про це йдеться у релізі надзвичайного комітету ВООЗ.

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що спалах коронавірусу досі залишається надзвичайною ситуацією, пов'язаною з громадським здоров'ям, тому він оголошує найвищий рівень тривоги в рамках міжнародних медико-санітарних правил 2005 року.

"Багато країн вважали, що вони подолали найгірше, але зараз борються з новими спалахами. Деякі з них, які були менш уражені в перші тижні, зараз стикаються зі зростаючим числом випадків інфікувань та смертей. А деякі, у яких відразу були великі спалахи, взяли їх під контроль", – наголосив він.

Надзвичайний комітет рекомендував державам продовжувати мобілізацію сил для реагування на пандемію коронавірусу, підтримувати всі дослідницькі зусилля, в тому числі шляхом фінансування, а також об'єднати зусилля для забезпечення справедливого розподілення засобів діагностики та вакцин.

Країнам також рекомендують застосовувати пропорційні заходи щодо поїздок, грунтуючись на оцінки ризиків, та регулярно переглядати ці заходи.

Нагадаємо, що Ляшко прогнозує 400 тисяч випадків коронавірусу в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: