fbpx
Сьогодні
Фото 14:55 01 Сер 2020

У литовському Каунасі площу-парковку перетворили на громадський простір

Фото Design Raid

Площа Єдності в литовському місті Каунас перетворилася в скейт-парк зі штучним струмком і сухим фонтаном. Але найголовніше — архітектори подбали про те, щоб фасади будівель навколо теж виглядали в єдиному стилі.

Раніше цю площу оточували промислові будівлі, а простір між ними жителі використовували як парковку. Тут ніхто не гуляв, бо місце було похмурим, сірим і незатишним.

Площадь Единства в Каунасе

Такий вигляд мала площа в 2017 році. Фото: Google Maps

Реконструкція почалася з редизайну промислових будівель: їх перетворили на бізнес-комплекси, пише Design Raid.

Роботи стартували в 2016 році, проект вела німецька компанія 3deluxe. Крім будівлі архітектори повинні були реконструювати площу і побудувати підземний паркінг на 500 місць.

Площадь Единства в Каунасе

Ландшафт площі спроектували з плавними вигинами, височинами і підйомами — так вона одночасно перетворилася в скейт-парк. Також завдяки такому плануванні з'явилося більше місць для крамничок. Для облицювання майстри використовували світлий граніт, дерево і білий бетон.

Площадь Единства в Каунасе

Площадь Единства в Каунасе

Площадь Единства в Каунасе

На площі поставили сухий фонтан і штучний струмок, в якому можна купатися. Для тіні висадили сосни і берези, а також багаторічні злаки — це місцеві рослини, які легко приживуться і будуть добре себе почувати в умовах міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: