fbpx
Сьогодні
16:25 31 Лип 2020

Кулеба затвердив стратегію та розповів, як будуть просувати "м'яку силу" України у світі

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба затвердив стратегію Українського інституту, яка визначає розвиток цієї інституції на наступні п'ять років.

Про це Кулеба повідомив на онлайн-брифінгу в п'ятницю.

"Вчора (30 липня) я затвердив стратегію Українського інституту. Український інститут — це орган при Міністерстві закордонних справ, який відповідає за просування української м'якої сили у світі — культура, туризм, усе, що підпадає під назву "публічна дипломатія".

Український інститут є нашою зброєю, нашим інструментом публічної дипломатії. Нарешті затверджена стратегія, яка визначає розвиток цієї важливої для зовнішньої політики інституції на наступні п'ять років", – розповів очільник МЗС.

Кулеба зазначив, що фахівцями, наглядовою радою Українського інституту, експертами МЗС була проведена фундаментальна робота для того, щоб відкалібрувати розуміння пріоритетів.

"І я вже сьогодні можу анонсувати, що всі країни поділені на пріоритетні та важливі. Різниця між пріоритетними та важливими полягає лише в обсязі тих ресурсів, які спрямовуватимуть на них. Ресурси не безмежні, ми знаходимося в певній реальності фінансовій і людській, тому ми маємо таким чином фокусувати свою увагу, щоб досягати конкретних результатів у важливих точках.

Цей поділ жодним чином не ділить країни на менш актуальні, більш актуальні. Ми підходимо до цього виключно з точки зору того, яким чином ми використовуємо наявні в нас ресурси", – зазначив Кулеба.

Міністр розповів, що

  • у 2020 році Український інститут буде створювати свою присутність у таких пріоритетних країнах: Польща, Німеччина, Франція, Велика Британія, Сполучені Штати Америки і у таких важливих країнах: Угорщина, Нідерланди, Австрія, Литва, Італія,
  • у 2021 році до важливих країн віднесені Бельгія, Ізраїль та Туреччина,
  • у 2022 до пріоритетних додається Японія та Канада.

"Далі ми будемо рухатися в Китай і Грузію, після цього дійдемо також до Румунії. Це наш план на п'ять років, ми будемо відкривати все нові й нові країни для того, щоб м'яка сила України у світі ставала все сильнішою", – зауважив Кулеба.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: