fbpx
Сьогодні
14:08 31 Лип 2020

Глави МЗС Люблінського трикутника зустрінуться восени в Україні

Міністри закордонних справ України, Польщі та Литви – країн, які започаткували формат Люблінського трикутника – домовилися зустрітися в Україні восени.

Про це сказав український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Ми вже працюємо над змістовним наповненням нашого нового партнерства, вже будуємо плани, і вважаємо, що трикутник має стати важливим елементом конфігурації сил у Центральній Європі та у Європі загалом.

Можу вам повідомити, що ми досягли домовленості з моїми польським і литовським колегами про те, що наступна зустріч міністрів закордонних справ Люблінського трикутника відбудеться в Україні вже восени цього року. Ми налаштовані на підтримку динамічного діалогу й на динамічний розвиток нашого нового формату", – сказав він на онлайн-брифінгу.

Кулеба нагадав, що Люблінський трикутник – це перший міжнародний формат, який Україна створює на своєму Західному векторі з часів незалежності, з 1991 року.

"Зазвичай, коли йдеться про різні європейські формати і структури, ми приєднуємося або прагнемо приєднатися до вже наявних структур. Тут ми виступаємо вже з лідерських позицій і разом із партнерами створюємо нові механізми, які відповідають нашим регіональним і загальноєвропейським інтересам", – пояснив міністр.

Раніше повідомлялося, що Польща, Литва та Україна заснували формат "Люблінський трикутник". 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: