fbpx
Сьогодні
18:57 26 Лип 2020

У МЗС пояснили, чим Україну не влаштовують пояснення Ірану щодо збитого літака МАУ

Фото radiosvoboda.org

Українська сторона не вважає достатніми аргументи Ірану про те, що причиною збиття українського літака стала людська помилка.

Про це заявив в ефірі "Україна 24" заступник голови МЗС Євген Єнін.

"Ми неодноразово чули наполягання іранської сторони, що причиною трагедії стала людська помилка. На сьогоднішній день аналіз тих невеликих попередніх масивів даних, доступ до яких отримала українська сторона, свідчить про те, що говорити про людську помилку завчасно.

Більше того, ми будемо наполягати на визнанні міжнародно-правової відповідальності іранської сторони за збиття українського літака. І розшифровка чорних скриньок, яка є важливим елементом технічного розслідування відповідно до додатка №13 Чиказької конвенції, підтвердила абсолютну справність всіх систем літака, відсутність помилок пілотів, а також підтвердила факт втручання в літак двох ракет іранських ППО", — сказав він.

Єнин розповів, чого домагається Україна в розслідуванні цієї справи.

"Завданням №1 є встановити реальну картину того, що відбулося. Друге, отримати підтвердження того, що подібні інциденти ніколи не повторяться. В третю чергу ми будемо говорити про розмір компенсацій, які залежать безумовно від результатів переговорів по перших двох чинниках. Хочу одразу застерегти, що до завершення переговорного процесу жодних цифр, які фігурують в переговорному процесі, озвучуватись не буде", — сказав він.

Раніше розшифровка "чорних ящиків" збитого в небі над Тегераном літака авіакомпанії МАУ підтвердила, що лайнер впав в результаті попадання в нього ракети, а також, що на той момент він був справний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: