fbpx
Сьогодні
18:01 26 Лип 2020

У МЗС пояснили, що робитиме Україна, якщо Іран відмовиться співпрацювати у справі МАУ

Фото Reuters

Україна має 3 варіанти дій у разі відмови Ірану від співпраці в розслідуванні катастрофи літака авіакомпанії МАУ. При цьому Київ сподівається на розвиток двостороннього переговорного процесу з Тегераном.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін, передає РБК-Україна. 

За словами Єніна, якщо переговори з Іраном не дадуть результатів, то Україна буде вимушена застосувати додаткові інструменти правового захисту, які передбачені міжнародними конвенціями.

"Наприклад, інструментарій Чиказької конвенції передбачає: крок №1 – це односторонній переговорний процес або багатосторонній з країною, на території якої трапився інцидент. Другий етап – це винесення зазначеного питання на розгляд ради ІКАО. І третій – це арбітраж або винесення на розгляд Міжнародного суду ООН", – пояснив він.

Як зазначив дипломат, до цих кроків Україна буде вимушена вдатися, якщо іранська сторона не демонструватиме бажання і політичної волі завершити розслідування катастрофи та забезпечити належний рівень комунікації.

Раніше розшифровка "чорних ящиків" збитого в небі над Тегераном літака авіакомпанії МАУ підтвердила, що лайнер впав в результаті попадання в нього ракети, а також, що на той момент він був справний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: