fbpx
Сьогодні
15:36 24 Лип 2020

Уряд розподілив гроші з "ковідного" фонду: на що витратять

Фото unsplash.com

Станом на 24 липня уряд розподілив всі 66 млрд грн коштів Фонду боротьби з COVID-19, з яких 16 млрд виділено для системи охорони здоров'я, 7 млрд грн – на фінансування фонду з безробіття, 35 млрд грн – на ремонт доріг.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"Від початку у Фонд закладалося 64,7 млрд грн. З урахуванням змін, ухвалених законами України та рішеннями уряду, обсяг фонду склав 66 млрд гривень. Станом на 24 липня 2020 року уряд розподілив 66 млрд грн коштів Фонду боротьби з COVID-19 за пріоритетними напрямами",- йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що касові видатки коштів фонду станом на 23 липня склали 9,8 млрд гривень.

За інформацією Мінфіну, насамперед:

  • 16 млрд грн виділено для системи охорони здоров'я, зокрема для забезпечення медиків засобами індивідуального захисту, для виплати їм підвищеної заробітної плати, закупівлі для лікарень необхідного обладнання, у тому числі апаратів ШВЛ, а також для будівництва, реконструкції та ремонту приймальних відділень опорних закладів охорони здоров'я у госпітальних округах.
  • для фінансування фонду з безробіття виділено близько 7 млрд грн, з яких 2,7 млрд – на допомогу з часткового безробіття.
  • 1,2 млрд виділено Мінсоцполітики для фізичних осіб-підприємців, які не можуть працювати через карантинні обмеження і мають дітей віком до 10 років.
  •  2,5 млрд грн спрямовано на доплати військовослужбовцям, поліцейським та відповідним категоріям, які забезпечують життєдіяльність населення.
  • 35 млрд піде на реконструкцію, ремонт та утримання автомобільних доріг.

Строк дії Фонду включає період карантину і наступні після його офіційного звершення 30 днів.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: