fbpx
Сьогодні
13:05 08 Лип 2020

13 українців, які застрягли в Афінах, повернулися до Києва, трьом дозволили лишитися в Греції

В вівторок ввечері грецькі прикордонники та українські консули посадили на літак останню з українок, яких затримали у суботу після прибуття до аеропорту Афін.

Пр це пише "Європейська правда".

Таким чином усі 17 пасажирів, які прибули до Афін увечері 4 липня та відразу потрапили до ізолятора афінського аеропорту, вже опинилися на свободі.

12 туристів, в тому числі двоє дітей повернулися до Києва рейсом Ryanair. Ще одна пасажирка повернулася рейсом Wizz Air.

За даними співрозмовників видання, за домовленістю з грецькими прикордонниками жодному з них не оформили процедуру депортації; таким чином, вони уникли заборони на подальший в'їзд до ЄС.

Між тим, у вівторок пообіді – після 3 діб, проведених в ізоляторі аеропорту,– грецькі прикордонники дали дозвіл на в'їзд трьох людей із цієї групи затриманих – тих, хто задекларував бізнес-мету візиту. У попередні дні прикордонна поліція відмовлялася задовольняти запити українського посольства. Що змусило їх змінити думку, достеменно невідомо.

Як повідомлялося, учора одній із затриманих, яка прямувала до Франції на навчання, також дозволили перетнути кордон і Шенгену.

Відзначимо, 17 українців з туристичною метою прилетіли в Афіни з Києва на рейсах Ryanair і Wizz Air. Однак їх не випустили з аеропорту через заборону на в'їзд до ЄС громадян третіх країн.

У МЗС України раніше заявили, що українці потрапили в таку ситуації з вини авіакомпаній, тому вони мають повернути українців до Києва за свій рахунок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: