fbpx
Сьогодні
17:26 03 Чер 2020

Роботу ректорів вишів оцінюватимуть за KРІ, - Бабак

Сергій Бабак

В Україні з'явились нові чіткі критерії оцінки роботи ректорів вишів. Вони матимуть ключові показники ефективності своєї роботи – KРІ.

Про це розповів голова комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, передає офіційний сайт політичної партії "Слуга народу".

"У нас тепер будуть дуже чіткі критерії оцінки роботи ректорів. З усіма керівниками вишів, яких обиратимуть на посади, підписуватимуть контракти. Там буде прописано ключові показники ефективності (Key Performance Indicators – KРІ), термін їхнього виконання та механізми перевірки. Це означатиме, що вони матимуть більше стимулів ставати ефективними менеджерами у своїх закладах та покращувати якість програм і вищої освіти загалом", – сказав Сергій Бабак.

Він зазначив, що ефективність ректора частково дозволить отримати краще фінансування університету.

"Обсяг фінансування вишу розраховуватиметься за декількома показниками. Це масштаб університету, контингент, регіональний коефіцієнт (дає додаткове фінансування університетам, що знаходяться поза Києвом), позиції у міжнародних рейтингах, обсяг коштів на дослідження, які університет залучає від бізнесу чи з міжнародних грантів. З 2021 року до цих показників додасться працевлаштування випускників, які МОН відстежуватиме через онлайн-систему. Тож відтепер більше фінансування отримують ті заклади вищої освіти, які мають кращі результати своєї діяльності", – додав Сергій Бабак.

За його словами, в найближчих планах – запровадження в університетах фінансової автономії.

Нагадаємо, Зеленський створив Раду з питань розвитку вищої освіти при президентові.

Раніше Зеленський на зустрічі з ректорами заявив, що в Україні існує кадровий голод, і цю проблему має вирішувати вища освіта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: