fbpx
Сьогодні
14:50 28 Тра 2020

Пожежа в Одесі: Поета Хаєцького відпустили з-під варти

Фото Facebook Андрій Хаєцький

Суд відпустив з-під варти одеського поета й активіста Андрія Хаєцького, підозрюваного у справі пожежі в коледжі, де він раніше працював.

Сьогодні було засідання Апеляційного суду Одеської області, пише "УП".

"Застосувати до Хаєцького Андрія Івановича запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів України Андрія Колебошина та Сергія Урбанського".

Хаєцький зобов'язаний повідомляти правоохоронців про зміну свого місця проживання та роботи, не відлучатись з Одеси без дозволу, прибувати за кожною вимогою правоохоронців, здати закордонний паспорт і не спілкуватись з іншими підозрюваними у справі.

Таким чином, суд задовольнив прохання захисту Хаєцького, який хотів скасувати попереднє рішення суду про арешт чоловіка.

Адвокати звертали уваги, що підозрюваний добровільно прийшов до слідчого за підозрою, а потім самостійно з'явився на суд.

Прокурори пояснювали арешт Хаєцького тим, що він нібито переховувався від слідства. Зокрема, не з'являвся за викликами його як свідка.

Захист відповів на це, що повістки приходили на адресою, де чоловік давно не живе. Крім того, він працює у комунальній установі міста, і на думку адвокатів, правоохоронці насправді не намагались його знайти.

Адвокати наполягають, що в обов'язки Хаєцького не входила пожежна безпека, а на момент пожежі він вже не працював у навчальному закладі.

Також захист апелював до того, що чоловік є інвалідом 3-ої групи з дитинства, має штучний клапан у серці і перебуває у медичній частині слідчого ізолятора.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: