fbpx
Сьогодні
14:51 25 Тра 2020

Шмигаль допускає зміни у складах наглядових рад держкомпаній

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль допускає точкові зміни у складах наглядових рад деяких держкомпаній і вважає, що Україні варто знайти баланс щодо зарплат членів наглядових рад.

"Що насторожує мене як прем'єр-міністра? Це неринкові, завищені, у деяких випадках, заробітні плати членів наглядових рад, які ми вирівняли на час карантину. Надалі потрібно знайти правильний баланс. Загалом питання, чи мають бути наглядові ради чи ні, для мене не є дискусійним – вони мають бути, тому що дають деяку системність і стабільність у роботі підприємств", – сказав він в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна".

Глава уряду вважає наглядові ради ефективним інструментом.

"Питання – у якісному складі цих рад. Я майже за кожним підприємством розумію, де у нас проблеми в наглядових радах: десь не заповнений штат, десь є не зовсім відповідальне ставлення, десь люди не дуже професійні.

Тому, найімовірніше, точкові зміни в наглядових радах природно відбуватимуться", – додав він.

Наглядова рада здійснює загальне керівництво діяльністю товариства, контроль за діяльністю виконавчого органу та захист прав усіх акціонерів. Ефективне управління повинно передбачати систему звітності ради перед загальними зборами товариства.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: