fbpx
Сьогодні
10:37 25 Тра 2020

Прем'єр-міністр заявив, що міністерство енергетики та захисту довкілля будуть розділяти

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що Міністерство енергетики та захисту довкілля України буде розділено на два профільні відомства.

"Розділення міністерства і створення посади профільного міністра екології – це на порядку денному", – сказав Шмигаль в інтерв'ю "Інтерфаксу".

Прем'єр наголосив, що попереднє об'єднання міністерств не дало того ефекту, якого очікувала влада.

"Для мене було дивним, коли я потрапив на перші засідання Кабінету Міністрів, коли міністр енергетики спочатку доповідав про стан справ в атомній енергетиці, потім вугільна галузь, а потім про червонокнижні рослини та вилов мотиля. Відтоді я став прибічником того, що екологією має опікуватися професійний еколог, якому це близько і який цим живе", – заявив Шмигаль.

В серпні 2019 року Верховна Рада підтримала кандидатури на посади членів нового Кабінету Міністрів України. Цим рішенням було призначено міністра енергетики та захисту довкілля України. До цього в уряді були два окремі міністерства: Міненергетики та Мінекології.

14 травня Комітет з питань екологічної політики та природокористування ухвалив рішення про необхідність розділення Міністерства енергетики та захисту довкілля на два міністерства та внесе відповідні рекомендації уряду.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: