fbpx
Сьогодні
17:00 20 Тра 2020

Кабмін затвердив план запровадження електронної системи у сфері будівництва, - Федоров

Фото Reuters

Кабінет міністрів (Кабмін) затвердив план запровадження електронної системи у сфері будівництва.

Про це повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров у Telegram.

"Сьогодні Уряд прийняв надважливе цифрове рішення — затверджено план запровадження електронної системи у сфері будівництва. Сфера містобудування — одна з найбільш складних та корупційних, роками мільярди гривень осідали в руках чиновників та злочинного оточення.

Сфера містобудування — перша, де ми реалізуємо справжню цифрову трансформацію — повну зміну наявних процесів за допомогою цифрових інструментів — максимальна автоматизація та прозорість, послуги без чиновника. Лише уявіть автоматичний дозвіл на початок та прозорий параметричний сертифікат про введення в експлуатацію замість поточних пронизаних корупцією та бюрократією державних послуг.

Ми 24/7 рухаємося до цієї мети. Вже в червні розпочне роботу новий реєстр будівельної діяльності замість "легендарного реєстру ДАБІ", а пілотні регіони почнуть прозоре ведення містобудівних умов та обмежень. Майже щодня нам "прилітає" за цю реформу – замовні інформаційні атаки на реформу й міністерство, DDoS атаки на поточний реєстр, спроби обдурити, дискредитувати чи зламати е-кабінет забудовника…", – каже Федоров.

Він зазначив, що "спроектувати сучасну візію це одна справа, але реалізувати цю візію через бюрократичні перепони, спротив корупціонерів та "схемщиків" — зовсім інша".

"А поки наша команда здобуває критично важливі навички цифрової трансформації держави, поступово призначаємо CDTO в міністерствах та готуємося до запуску цифрової трансформації щонайменше 10 пріоритетних галузей та сфер", – каже Федоров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: