fbpx
Сьогодні
22:23 17 Тра 2020

Україна може подати позов проти Ірану в Міжнародний суд ООН, - МЗС

У МЗС попередили, що у разі невдалих переговорів з Іраном щодо збитого над Тегераном літака МАУ, Україна піде до Міжнародного суду ООН.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін, повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, якщо переговори з Іраном зайдуть у безвихідь, Україна та інші постраждалі країни звернуться до міжнародних арбітражів, зокрема у Міжнародний суд ООН.

"Якщо переговори зайдуть у безвихідь, то ми будемо змушені звертатися до міжнародних арбітражів, зокрема Міжнародний суд ООН. Йдеться не тільки про Україну, а про єдиний фронт держав Канади, Великої Британії, Швеції, Афганістану і України" – сказав Єнін.

Він висловив сподівання, що Іран нарешті виконає свої міжнародні зобов'язання з передачі "чорних ящиків" літака іншій країні.

"Згідно з усіма міжнародними конвенціями в цій сфері, а це Монреальська і Чиказька конвенції, країна, на території якої стався інцидент, повинна забезпечити негайну або розшифровку зазначених чорних ящиків, або передачу їх іншому, третій державі. Наскільки нам відомо, в світі сьогодні існує буквально кілька держав, які мають відповідне програмне забезпечення і відповідну експертизу. Більш того, ми вже відпрацювали відповідну технологічну можливість проведення зазначеної експертизи на території Франції. Тепер ми розраховуємо, що іранська сторона виконає свої міжнародні зобов'язання і буде співпрацювати з іншими країнами, громадяни яких постраждали під час катастрофи", – зазначив Єнін.

Також у МЗС заявили, що вироків у справі MH17 слід чекати щонайменше кілька років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: