fbpx
Сьогодні
20:07 10 Тра 2020

Посол заявив про відновлення переговорів "нормандської четвірки"

Фото: germany.mfa.gov.ua

Посол України в Німеччині Андрій Мельник розповів про відновлення переговорів нормандської четвірки на рівні очільників міністерств закордонних справ.

"Ми відновили минулого тижня переговори у форматі нормандської четвірки на рівні голів МЗС. Таким чином сьогодні переговори ведуться на двох треках – на рівні міністрів, з одного боку, і на рівні зовнішньополітичних радників лідерів держав – з іншого. Остання така розмова відбулася буквально на днях – 6 травня. Так само у телефонному режимі", – розповів дипломат в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Мельник наголосив на тому, що наступний нормандський саміт відбудеться у Берліні. Через пандемію коронавірусу він, імовірно, проходитиме у форматі відеконференції.

"Цей саміт (про це домовилися наші лідери у Парижі у грудні минулого року), наступна зустріч на найвищому рівні відбудеться саме у Берліні. Тобто це є очевидним. Питання: коли? Саме над цим зараз працює українська дипломатія повним ходом", – зазначив він.

Серед головних завдань таких переговорів український посол називає примус Росії до виконання зобов'язань, взятих на себе під час грудневого саміту в Парижі.

"Ми маємо залізну критичну волю і готовність офіційного Берліна провести цей наступний саміт, як тільки ми відчуємо, що ми можемо говорити про відчутний прогрес у виконанні "Мінська", – додав Мельник.

Зазначимо, Кулеба вважає, що зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" повинні бути регулярними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: