fbpx
Сьогодні
20:12 09 Тра 2020

Закриття тубдиспансерів - це плюс 20% хворих на туберкульоз через рік, - Степанов

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що закриття тубдиспансерів – це плюс 20% хворих на туберкульоз через рік.

Про це він сказав Укрінформу.

"Ми розглядаємо зараз всю медицину загалом. Ви уявляєте, що таке закрити 332 лікарні? Це більше, ніж по 10 лікарень просто закриються у кожній області. А що таке, приміром, закриття тубдиспансерів? Це плюс 20% хворих на туберкульоз вже через рік. Бо йдеться не просто про закриття тубдиспансерів, це й наступна амбулаторна допомога та лікування, бо ж пацієнти цих закладів спочатку лікуються в тубдиспансері, а потім ще 6-8 місяців, залежно від методики лікування, мають лікуватися амбулаторно. От всього цього комплексу не буде.

У листопаді 2019 року було прийнято стратегію розвитку протитуберкульозної служби в Україні, яка була розрахована на три роки. На неї навіть ніхто уваги не звернув при формуванні тих самих тарифів, що лягають в основу фінансування", – розповів Степанов.

Зазначимо, що у МОЗ почали готуватись до другої хвилі коронавірусу.

Як повідомлялося,  станом на 9 травня в Україні 14710 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 376 летальних, 2909 пацієнтів одужало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: