fbpx
Сьогодні
15:06 09 Тра 2020

У МОЗ почали готуватись до другої хвилі коронавірусу

В Україні вже розпочалася підготовка системи охорони здоров'я до прийняття хворих до другої та наступних хвиль пандемії коронавірусу.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна".

За його словами, на сьогодні в Україні є 26 тисяч пустих ліжок для прийняття хворих на коронавірус, з яких зайнято лише 3 тисячі ліжок.

"Зараз пусті ліжка – це 26 тисяч і 2, 5 тисяч апаратів ШВЛ. Зайнятих – 3 тисячі ліжок і близько 60-ти людей перебуває на апаратах ШВЛ. Тобто ми маємо 10% зайнятості тих ліжок, які готові приймати хворих. Це перша хвиля. Далі друга та третя хвиля вже продумана для перепрофілізації", – заявив Ляшко.

Зокрема, заходи з підготовки активно зосереджені у Чернівецькій області, де сьогодні фіксують найвищу статистику захворюваності на COVID-19.

"Наприклад, коли ми подивимось на Чернівецьку область, там найбільша кількість випадків. Там розпочався спалах і там він триває. І там найбільше сьогодні завантаженість ліжками тих, які готові до коронавірусної хвороби… Зараз підготовлено новий заклад вже в Чернівцях на 72 ліжка, який буде приймати хворих. Тому коли ми говоримо про послаблення карантину, ми не говоримо про те, що ми вже позбулися спалаху і епідемії", – додав він.

Як повідомлялося,  станом на 9 травня в Україні 14710 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 376 летальних, 2909 пацієнтів одужало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: