fbpx
Сьогодні
16:40 04 Тра 2020

Справа Суркісів: стало відомо, кого Верховний суд звинувачує у тиску на себе

Велика палата Верховного суду підозрює у тиску на свою діяльність у ключовій справі щодо націоналізації ПриватБанку генеральну прокурорку України Ірину Венедиктову та співзасновника партії «Демократична сокира» Антона Швеця.

Про це йдеться у скарзі, яку Велика палата Верховного суду направила до Вищої ради правосуддя. Саме через підозру у тиску на суд, Верховний суд призупинив розгляд ключової справи щодо націоналізації ПриватБанку.

Так, Верховний суд вважає, що співзасновник та представники партії «Демократична сокира» неодноразово поширювали інформацію, яка дискредитувала роботу суду, зокрема щодо того, що судді «перебувають у змові» з однією зі сторін справи — родиною Суркісів, яка намагається скасувати одне з ключових рішень у націоналізації ПриватБанку.

Також Верховний суд поскаржився на члена наглядової ради ПриватБанку, який порадив їм «читати шикарну статтю» та «рахувати гроші» у день розгляду судової справи 25 квітня 2020 року.

«23 квітня свою позицію як позицію Офісу Генпрокурора озвучила і генеральний прокурор, яка фактично протиставила судову владу суспільству та загалом державі. З виступу складається враження, що єдиним захисником суспільства та держави виступає прокуратура, яка вже визначила, хто у справі правий, а хто ні», — йдеться у скарзі суддів.

27 квітня справу Суркісів зняли з розгляду Верховного суду за підозрою у тиску на суд. Ця справа — ключова у процесі оскарження колишніми власниками ПриватБанку націоналізації цього банку у 2016 році.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: