fbpx
Сьогодні
12:41 04 Тра 2020

Допит мера Черкас перенесли з огляду на карантин, - поліція

Слідчі дії з мером Черкас Анатолієм Бондаренком у рамках відкритого кримінального провадження за фактом ухвалення рішення виконкомом міськради про пом'якшення карантинних обмежень перенесено на невизначений термін у зв'язку з карантинними обмеженнями.

Про це повідомили "Інтерфаксу" в поліції Черкаської області.

"Допит мера Черкас як свідка у справі про пом'якшення міськрадою карантинних обмежень, який планувався на 12:00 понеділка, перенесено на невизначений термін", – повідомили в поліції області.

Як повідомлялося, виконком міськради Черкас дозволив відновити роботу з 1 травня низки магазинів, майстерень, ринків і літніх майданчиків закладів ресторанного господарства.

Очільник МОЗ заявив, що мери міст не можуть скасовувати карантин.

Раніше поліція розпочала кримінальне провадження за фактом прийнятого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень з 1 травня.

Потім мер Черкас опублікував листування з нібито першим заступником керівника Офісу президента Сергієм Трофімовим. У листуванні особа, підписана як Трофімов, погрожує меру міста діями за послаблення карантину. Водночас в ОП заперечили причетність своїх співробітників до цього листування.

Перший заступник керівника ОПУ Трофімов також відреагував на нібито переписку з мером Черкас, назвавши її "фейком та політичною технологією".

Крім того, вчора Зеленський передав Бондаренку "полум'яний привіт" від правоохоронних органів та пригрозив юридичною відповідальністю за порушення карантину. 

Аваков пригрозив меру Черкас через рішення послабити карантин: Ви загралися!

У свою чергу, мер Черкас, де влада самовільно послабила карантин, записав відеозвернення, у якому відповів на порушену кримінальну справу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: