fbpx
Сьогодні
18:16 01 Тра 2020

Зеленський прокоментував пом'якшення карантину в Черкасах

Президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення мера Черкас щодо послаблення карантинних обмежень раніше 11 травня.

Про це йдеться у його відеозверненні.

За словами глави держави, рішення про послаблення карантину в Черкасах, раніше запланованого урядом терміну, є нічим іншим, як спробою мера міста зробити політичний рейтинг.

"Окремий полум'яний привіт особисто від президента, а також Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України я хочу передати меру міста Черкас, який разом з міською радою загубили календар та збиралися пом'якшувати карантинні заходи раніше 11 травня. Це спроба заробити політичний рейтинг ціною життя та здоров'я жителів міста. Це буде мати відповідні юридичні наслідки", – заявив Зеленський.

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу  у п'ятницю заявив, що рішення Черкаської міськради відкрити з 1 травня магазини та заклади громадського харчування може нівелювати всю роботу з боротьби з поширенням коронавірусної інфекції за півтора місяця та "призвести до катастрофічних наслідків".

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом прийнятого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень з 1 травня.

Аваков пригрозив меру Черкас через рішення послабити карантин: Ви загралися! Припиніть ризикувати здоров'ям і життям людей заради політичних ігор! Реагування буде жорстким!

У свою чергу, мер Черкас, де влада самовільно послабила карантин, записав відеозвернення, у якому відповів на порушену кримінальну справу.

Також мер Черкас сказав: Передумовою для ослаблення карантину в місті стали нерівні умови для підприємців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: