fbpx
Сьогодні
15:00 30 Кві 2020

В ОП зробили заяву щодо роботи НАБУ: Мародерів, які обкрадали армію, покарають

Офіс президента зробив заяву щодо роботи Національного антикорупційного бюро України.

Цю заяву ОП опублікував в телеграмі.

"Після приходу до влади команда президента ліквідувала штучно створені обмеження для роботи НАБУ, серед іншого – політичні.

Тепер інституція починає показувати результати. Всіх мародерів, які обкрадали армію, буде покарано. НАБУ оголосило про підозру екс-керівництву Міністерства оборони України у корупційному злочині, яким було завдано державі збитків на суму 17,44 млн грн.

Слідством встановлено, що екс-заступник міністра оборони та директор одного з департаментів у змові з колишнім першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони у 2017 році організували закупівлю в межах державного оборонного замовлення вантажних автомобілів за цінами, які суттєво перевищували передбачені бюджетом. Виробником та постачальником цих транспортних засобів виступила компанія, за версією слідства, афілійована з екс-посадовцем РНБО", – йдеться у повідомленні.

Важливо: МВФ попередив ОП про можливі проблеми в разі посягання на незалежність НАБУ.

Підставою для цього стали "запропоновані зміни до законодавства, які розширять підстави для звільнення голови НАБУ, включивши до них рішення суду про адміністративне корупційне правопорушення".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: