fbpx
Сьогодні
13:38 26 Кві 2020

Спецпотяг Кім Чен Ина помітили в курортному районі Вонсану

На тлі чуток і припущень про смерть глави КНДР Кім Чен Ина, активізувалися спроби уточнити його стан та місцезнаходження.

Проект моніторингу 38North стверджує, що виявив, де перебуває особовий потяг північнокорейського диктатора.

Проект 38 займається відстеженням подій у Північній Кореї і володіє різними джерелами інформації про становище в КНДР. Посилаючись на дані комерційних супутників, автори стверджують, що помітили спеціальний потяг Кім Чен Ина на станції в районі міста Вонсан, де знаходиться комплекс курортних та рекреаційних споруд, який використовують члени сім'ї Кімів.

Комплекс у Вонсані складається з дев'яти великих пансіонів і бази відпочинку. Також там розташовані захищений порт, тир, будівля для відпочинку і критий док, в якому, як вважається, стоять прогулянкові яхти. Поруч із залізничною станцією знаходиться невелика злітно-посадкова смуга, яка спочатку використовувалася для легких літаків, але була перетворена у другій половині 2019 року в доріжку для верхової їзди — нового захоплення у родині Кімів.

З часу останньої публічної появи Кім Чен Ина, його бачили тільки в районі Вонсану. Передбачається, що саме там він залишається після хірургічної операції, яка, як вважається, пройшла невдало.

"Присутність потяга не підтверджує місцезнаходження північнокорейського лідера, нічого не говорить про його здоров'я, але надає ваги повідомленнями про те, що Кім знаходиться в елітному районі на східному узбережжі країни", — уточнюють в групі 38North.

Хоча точно про стан здоров'я Кім Чен Ина нічого не відомо, а один з північнокорейських дипломатів офіційно спростував припущення про смерть голови КНДР, в ЗМІ вже обговорюють можливого наступника — ним може стати сестра Ина, Кім Е Джон.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: