fbpx
Сьогодні
10:46 25 Кві 2020

Фірсов закликав нардепів прийняти законопроект про державний екологічний контроль

Закон про державний екологічний контроль дозволить розширити повноваження державної екологічної інспекції, у тому числі, в питанні протипожежної безпеки лісгоспів і попереджати трагедії, подібні до масштабних загорянь цієї весни.

Про це повідомив очільник Держекоінспекції Єгор Фірсов під час відвідин постраждалих від пожежі сел Овруцького району Житомирщини та участі у засіданні оперативного штабу.

"Безпосередньо представники Державної екологічної інспекції працюють по всьому периметру пожежі", – розповів Єгор Фірсов.

За словами заступника голови ДСНС Миколи Ільченка, під час пожеж на Житомирщині було охоплено більше 4500 гектар лісу, до того ж проблему ускладнюють особливості місцевості – болота, радіоактивні залежі, відселена зона.

"Звертаюся до народних депутатів, законодавчі зміни нам необхідні, особливо – законопроект про державний екологічний контроль, який розширює повноваження державної екологічної інспекції в питанні протипожежної безпеки, в тому числі, лісгоспів. Ми дуже очікуємо його прийняття", – заявив Фірсов.

"Законопроект, який сьогодні є (реєстраційний номер 3091, – Ред.), посилює повноваження Державної екологічної інспекції і надає їй всі важелі, щоб здійснювати відповідний контроль над Держлісагентством і не допускати таких трагедій, коли сьогодні в нас гине тваринний світ, рослинний світ, атмосферне повітря забруднюється, половина України сьогодні в диму від пожеж на Житомирщині", – наголосив один з авторів законопроекту, народний депутат Арсеній Пушкаренко.

"Держекоінспекція сьогодні реформується – 85% керівного складу оновлено. І вже є результат їхньої роботи – за І квартал на користь держави стягнуто 35 мільйонів 619 тисяч гривень штрафів. Для порівняння – за цей же період всі багаточисельні антикорупційні органи змогли повернути  державі… аж 14 тисяч гривень!", – повідомив народний депутат Арсеній Пушкаренко. Разом з іншими нардепами він звернувся до очільника Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова з закликом розслідувати підпал автомобіля т.в.о. голови Державної екологічної інспекції України Єгора Фірсова, який стався в ніч з 11 на 12 березня 2020 року.

З колегами Максим Пашковський, Сергій Мандзій, Oleksandr Marikovski, Слуга народу – Лічман Ганна – Округ 30, Виктория…

Posted by Арсеній Пушкаренко on Thursday, April 23, 2020

У Поясківському лісництві Житомирщини виникла нова пожежа, яка одразу ж набула загрозливих масштабів. Вона охопила близько 200 га. Наразі там триває гасіння окремих осередків трав'яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини.

Ми розбиралися в тому, чому загасити лісову пожежу — це не так просто, що насправді роблять пожежники у таких умовах і як можемо допомогти ми.

Раніше в МВС назвали дві версії виникнення пожеж.

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький назвав лісові пожежі у Житомирській області найбільшими за 24 роки.

Читайте також: Відкладена небезпека. Як впоратися з наслідками Чорнобильських пожеж?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: