fbpx
Сьогодні
11:44 24 Кві 2020

Саакашвілі зустрівся зі "Слугою народу", Корнієнко каже, що сьогодні не буде кадрових призначень

Колишній президент Грузії і глава Одеської області Міхеіл Саакашвілі вранці 24 квітня приїхав на зустріч з депутатами фракції "Слуга народу", де має намір обговорити його можливе якщо його призначать віце-прем'єром.

Про це відомо з коментаря Саакашвілі, поста нардепа від "Слуги народу" Романа Грищука у Facebook.

Грищук: "Скоро почнеться засідання фракції. Основне питання – призначення Міхеіла Саакашвілі віце прем'єр-міністром України.

Саакашвілі: "Україна заходить в справжню економічну кризу, і нам треба знаходити дуже неординарні кроки, не тільки щоб врятувати українську економіку, але максимально послабити удар по кожній українській родині і взагалі врятувати державу.

Президент мені доручив займатися переговорами з Міжнародним валютним фондом. Нам потрібні набагато чіткіші переговори. Я за інтеграцію в Європу, але на наших умовах, а не на умовах якихось бюрократів. У мене великий досвід переговорів з цією організацією, я хочу своїм досвідом допомогти і тому я прийняв пропозицію Володимира Зеленського.

Інша історія – якщо парламент це приймає – то це добре, а якщо в парламенті будуть якісь сумніви – то все одно потрібно працювати з парламентом, без парламенту ці речі не пройдуть, тому буду розбиратися зараз з членами парламенту".

Зустріч проходить у КВЦ "Парковий".

Говорячи про свою програму, з якою він йде до "Слуги народу", Саакашвілі заявив, "зараз потрібно все робити з точністю навпаки, тому що якщо робити як завжди, то це закінчитися плачевно".

Він додав, що всі свої "неординарні заходи" буде приймати в рамках програми президента Зеленського.

За словами Саакашвілі, зараз потрібно прискорити зміни, які почав Зеленський, посилити роботу з парламентом, просувати реформи і максимально звільнити український бізнес.

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що Верховна Рада не розглядатиме на своєму позачерговому пленарному засіданні у п'ятницю кадрові призначення.

"Поки що немає такої інформації. Навряд чи воно (позачергове засідання з кадрових питань ) буде. Стосовно можливого призначення Саакашвілі, то йому потрібно пройти ще шлях спілкування з фракціями: і з нашою … і ми хотіли б, щоб це була професійна розмова з усіма колегами в парламенті. Думаю, що найближчими днями він ці розмови проведе, і наступного тижня можна буде говорити про цю кадрову ініціативу", – заявив Корнієнко у п'ятницю.

Саакашвілі заявив, що Шмигаль дуже наполягав на тому, щоб залучити його в уряд.

Крім того, що Саакашвілі відповів, як буде взаємодіяти з Ахметовим, Коломойським та іншими олігархами.

Також Саакашвілі розповів про плани роботи в Кабміні та те, як зможе працювати з Аваковим.

Раніше Саакашвілі назвав "повною нісенітницею" припущення, що за якийсь час після можливого призначення у Кабмін він розсвариться зі президентом Володимиром Зеленським так само, як до того з п'ятим президентом Петром Порошенком.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: