fbpx
Сьогодні
21:29 19 Кві 2020

Зеленський заявив, що Україні потрібні гроші МВФ

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що він виключає можливість оголошення дефолту і розраховує залучити кошти Міжнародного валютного фонду для підтримки української економіки. За словами глави держави, в Україні і так багато проблем.

Про це заявив президент в ефірі телеканалу "Україна", передає DT.UA.

"Чи може людина прожити без води тиждень? А навіщо? З МВФ ситуація така ж. А навіщо нам так ризикувати, довести ситуацію до дефолту, навіщо нам всі ці випробування? Їх і так багато", – каже Зеленський.

Він підкреслив, що в умовах пандемії COVID-19 викликаного нею економічного спаду Україна не може собі дозволити залишитися без підтримки МВФ.

"Якби це були інші часи, то ми могли б обговорювати, вигідно це нам чи невигідно. Зараз це як кров для організму людини", – пояснив Зеленський.

Президент Володимир Зеленський в студії: що нас чекає завтра?

Президент Володимир Зеленський в студії: що нас чекає завтра?Великдень вдома | Шпигун, що прийшов з холодуЯкі заходи плануються в Україні на Великдень? Чи буде Україна продовжувати карантин? Що буде з економікою країни після карантину? На яку підтримку розраховувати бізнесу та людям, що залишилися без роботи? Як серед високопосадовців СБУ міг виявитися шпигун? Що він планував здійснити на території України? Хто був його куратором?Чим насправді дихає країна – у "Свободі слова Савіка Шустера" в п'ятницю о 21:00.Дивіться на телеканалі "Україна" та в інтернеті @shusteronline.Гості студії:ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України;Представники Української Православної Церкви, Православної Церкви України та Української Греко-Католицької Церкви;ВІТАЛІЙ КЛИЧКО, міський голова Києва;АНДРІЙ САДОВИЙ, міський голова Львова;ІГОР СМЕШКО, голова СБУ (2003-2005);ГЕННАДІЙ МОСКАЛЬ, генерал-лейтенант міліції, заступник голови СБУ (2007);ВАЛЕНТИН НАЛИВАЙЧЕНКО, голова СБУ (2006-2010; 2014-2015); ДМИТРО ГОРДОН, засновник інтернет-видання "ГОРДОН";ЮРІЙ БУТУСОВ, головний редактор інтернет-видання "Цензор.НЕТ";ОЛЕКСАНДР МАРТИНЕНКО, генеральний директор "Інтерфакс-Україна".Вони говорять, а вирішує народ.

Posted by Шустер LIVE on Friday, April 17, 2020

Президент уточнив, що Україна розраховує залучити 8 млрд доларів від МВФ і ще 2 млрд Світового банку та Євросоюзу.

Зеленський нагадав, що від співпраці України з МВФ залежать всі інші програми макрофінансової допомоги та міжнародні кредитні програми.

"Десь це гуманітарна допомога, десь пільгові кредитні гроші, залежить від сигналу… Сигнал для них один – меморандум із МВФ. Це про довіру до України", – розповів президент.

За словами глави держави, Україна поступово виконує умови МВФ: Верховна Рада проголосувала за ринок землі і підтримала в першому читанні закон про банки. Він також висловив упевненість, що депутати успішно розглянуть всі подані поправки.

"За всі роки існування незалежної України чи були законопроекти, до яких було від 5 до 16 тисяч поправок? … Нормально. Ми міцні люди, молоді люди, впораємося", – пообіцяв президент.

Раніше МВФ заявили, що готові збільшити розмір підтримки України.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: