fbpx
Сьогодні
11:17 16 Кві 2020

В МВФ заявили, що готові збільшити розмір підтримки України

Міжнародний валютний фонд готовий збільшити розмір кредитної підтримки України у період економічної кризи та пандемії коронавірусу.

Про це повідомив директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен під час прес-конференції.

"Є декілька питань на порядку денному, і я впевнений, що їх невдовзі буде вирішено і ми будемо рекомендувати раді директорів МВФ затвердити програму. Ми просунулися у переговорах з Україною та, звичайно, дамо їй більше ресурсів для того, аби вона мала більше можливостей для протидії кризі", — повідомив Томсен.

Він нагадав, що Україна наразі входить у нову кризу більш стійкою, ніж це було у попередні рази. Зокрема, у резервах акумулювали понад 20 мільярдів доларів, що дає достатньо можливостей для підтримки фінансової стабільності у період кризи.

Наразі останньою невиконаною вимогою МВФ залишається ухвалення так званого банківського законопроєкту, який має врегулювати питання виведених з ринку (зокрема, націоналізованих) банків. До цього законопроєкту депутати подали понад 16,5 тисячі правок з метою затягнути його розгляд.

У МВФ також повідомили, що підтримують зміни до державного бюджету України на 2020 рік, якими збільшили дефіцит бюджету до майже 300 мільярдів гривень або втричі.

«Україна сильно постраждала від пандемії. Уряд вживає заходів, які спричиняють дуже серйозне збільшення бюджетного дефіциту. Ми повністю це підтримуємо», — повідомив Томсен.

Він додав, що протягом останніх декількох років Україна, в межах співпраці з МВФ, серйозно скоротила дефіцит державного бюджету, тому наразі вона досягнула макроекономічної стабільності.

Комітет Ради врахує понад 12 тисяч поправок до закону про банки, – Дмитро Разумков.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроект про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: