fbpx
Сьогодні
23:07 17 Кві 2020

Зеленський сказав, коли будуть вибори на Донбасі

Фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський заявив, що перемогою у збройному конфлікті на сході України буде, насамперед, повернення територій і людей, а вже потім контроль кордону та місцеві вибори.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в ефірі ток-шоу Свобода слова Савіка Шустера.

Ведучий Савік Шустер запитав у президента, що для нього буде перемогою, повернення території чи визнання Росією своєї причетності до війни і виведенню нею військ.

"Чесно і без пафосу: для нас кожен із цих кроків – це перемога. Маленька. Але ми хочемо бачити великий результат. Великий результат – повернемо наші території, буде виведення військ незаконних збройних формувань. Обов'язково будемо контролювати наш кордон із Російською Федерацією і обов'язково там пройдуть вибори.

Всі говорять про місцеві вибори – але важливо отримати свою територію перш за все… А коли ми всіх людей, яких катували там довгі вже роки, – коли ми їх побачимо? Якщо вони мертві – то повернемо їх батькам і вшануємо їхню пам'ять. Чи вони, дай Боже, живі. Як це можна зробити (дізнатися – ред.)? Треба мати доступ туди.

Для мене найголовніше: вийдуть війська – і ми зайдемо. Якщо ми зайдемо, ми одразу повернемо своїх людей – до життя. Потім кордон. Потім вибори".

Також Зеленський прокоментував обмін полоненими, який відбувся напередодні, та зазначив, що наступний крок влади – поміняти тих людей, які знаходяться у Криму чи в Росії.

Нагадаємо, 16 квітня Україна звільнила 20 своїх громадян, яких утримували в неволі в ОРДЛО: список.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: