fbpx
Сьогодні
22:12 17 Кві 2020

Переговори про повернення громадян, які перебувають у неволі в окупованому Криму та в РФ, тривають, – Зеленський

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що після звільнення 20 українців, яких незаконно утримували на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, тривають переговори про повернення громадян, які перебувають у неволі в окупованому Криму та в РФ.

«Наступний крок: ми хочемо обміняти тих людей, які знаходяться чи в Криму, чи на території РФ. Це трішки складніше, тому що паралельно – коронавірус… У всьому світі. Але ми розуміємо, що життя на коронавірусі не зупиняється», – зазначив Глава держави в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера».

Зеленський нагадав, що українська сторона в Тристоронній контактній групі запропонувала, а інші учасники підтримали, щоб переговори відбувалися у відеоформаті, аби можна було продовжувати перемовини за потреби, а не за графіком.

«Зараз на початку кожного тижня у нас проходить «відео-Мінськ». Ми хочемо крокувати вперед. Тому що тільки це зараз наближає нас до вирішення глобально цього питання (закінчення війни. – Ред.)», – наголосив Президент.

Нагадаємо, 16 квітня Україна звільнила 20 своїх громадян, яких утримували в неволі в ОРДЛО: список.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: