fbpx
Сьогодні
23:27 05 Кві 2020

У Неаполі італійці подякували українським медикам за допомогу піснями Руслани

В італійському Неаполі влаштували овації групі українських медиків, які прибули в країну для допомоги колегам в боротьбі з пандемією коронавірусу

Місцеві мешканці подякували Україні за солідарність та гуманітарну допомогу в боротьбі з коронавірусом піснями Руслани Лижичко. Про це написав на своїй сторінці у Facebook генеральний консул України в Неаполі Віктор Гамоцький та оприлюднив відповідне відео.

"Сьогодні в бізнес-центрі Неаполя на повну потужність лунають пісні Руслани; так італійці дякують за солідарність і гуманітарну допомогу України у протидію коронавірусу", — написав генконсул.

На відео чути, як в Неаполі гучно грає пісня "Дикі танці" Руслани.

Діджей, голос якого звучить на відео, сказав: "Зараз прозвучить українська пісня на честь українських лікарів, які прилетіли нам допомагати… Вони тут заради нас, тому нам здається, що було би справедливо поставити пісню, щоб їм подякувати… Давайте поаплодуємо… Дякуємо італійським лікарям і дякуємо українським лікарям за солідарність".

Nel Centro Direzionale a Napoli, da una delle torri, stasera hanno fatto sentire Ruslana, una famosissima cantante ucraina, in segno di ringraziamento per la solidarietà dell'Ucraina con l'Italia nella lotta alla pandemia. Сьогодні в Бізнес-центрі Неаполя на повну потужність лунають пісні Руслани; так італійці дякують за солідарність і гуманітарну допомогу України у протидію коронавірусу.

Posted by Viktor Hamotskyi on Saturday, April 4, 2020

4 квітня група з 20 українських медиків прибула в італійський регіон Марке, де упродовж двох тижнів допомагатиме місцевим колегам у боротьбі з пандемією коронавірусу.

Також в МВС повідомили, що невдовзі з України до Італії відправлять гуманітарну допомогу, а саме партію спиртових дезінфекторів. Також до відправлення готують реанімаційний вертоліт.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що після повернення з Італії українських медиків можуть одразу залучити до боротьби з епідемією коронавірусу.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італії, яка потерпає від епідемії коронавірусу і є лідером у світі за кількістю жертв.

Україна забезпечить оплату та захист лікарям, а італійська сторона — проживання та харчування. Президент запевнив, що вони матимуть усі необхідні спецзасоби.

Важливі статті:

Корономіка: як епідемія коронавірусу загрожує світовій економіці?

Надихаючі вчинки. Як люди поводять себе під час коронавірусу і повертають віру у добро

Підтримка у коронавірусний час: як в Україні гуртуються і допомагають один одному

Як допомогти медикам під час епідемії коронавірусу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: