fbpx
Сьогодні
17:27 05 Кві 2020

У настоятеля Києво-Печерської лаври Павла підозра на коронавірус, - ЗМІ

У настоятеля Києво-Печерської лаври Павла підозра на коронавірус.

Про це повідомляють відразу кілька не пов'язаних між собою джерел Lb.ua у середовищі МП.

Передбачається, зараження могло статися минулого тижня, коли Павло особисто постригав у ченці чотирьох насельників лаври. Обряд відбувався в Ближніх печерах, про що є повідомлення на офіційному сайті храму.

Вже наступного дня у одного з новопострижених – ієродиякона, різко піднялася температура, погіршився загальний стан і була діагностована пневмонія. Теж саме сталося ще з трьома ченцями, присутніми на постригу, одному з них 80 років і зараз він у важкому стані. Чи встановлений у цих чотирьох коронавірус або ж хвороба пов'язана з іншими причинами, невідомо.

Вже четвертого березня Києво-Печерська лавра була закрита на карантин.

Як відомо, владиці Павлу 58 років, проте він має слабке здоров'я, зокрема діабет, про що сам багато разів говорив, пояснюючи зокрема необхідність використання елітних авто для пересування.

На початку карантину він закликав парафіян "приходити в храми, приводити дітей, поклонятися іконам", незважаючи на запобіжні заходи, а саму пандемію назвав "платою за гріхи".

Раніше на території лаври розташовувалась інфекційна лікарня, яка однак була виселена. Ініціатором виступив сам Павло, називаючи її "притоном".

Раніше повідомлялося, що "Суспільне мовлення" розпочинає трансляції богослужінь, а ПЦУ приймає записки за здоров'я та за упокій онлайн.

Важливі статті:

Без поцілунків та онлайн: як коронавірус змінює традиційні релігійні ритуали

Надихаючі вчинки. Як люди поводять себе під час коронавірусу і повертають віру у добро

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: