fbpx
Сьогодні
20:10 31 Бер 2020

Депутат Київради спростував заяву Єрмака

Фото ОПУ

Депутат Київради Ілля Сагайдак відповів на закиди глави Офісу президента Андрія Єрмака про те що він нібито креатура нардепа-"слуги" Гео Лероса в міністерстві.

Про це Ілля Сагайдак написав у Facebook.

"Зараз глава офісу Президента Єрмак згадав, що мене розглядали як кандидата на посаду голови КМДА, а також я був погоджений Кабміном на посаду заступника міністра інфраструктури України", – прокоментував Сагайдак слова голови ОПУ, в яких той назвав його креатурою народного депутата від фракції "Слуги народу" Гео Лероса.

Сагайдак зазначив, що ще в грудні 2018 року його запросили, як експерта, у "мозковий центр" штабу кандидата в президенти Володимира Зеленського, де він був відповідальним за групу економічних експертів та був автором багатьох пунктів програми кандидата в президенти Зеленського.

Він додав, що свідомо не пішов на парламентськ вибори, бажаючи працювати у Києві. Пізніше на презентації програми стійкого розвитку Києва, за словами Сагайдака, "щось пішло не так".

"Пам'ятаю як під час моєї співбесіди на посаду голови КМДА в кабінет Президента увірвався пан Єрмак, хоча сам президент підкреслив, що його не запрошували, та залишився після зустрічі наодинці в кабінеті", – зазначив політик.

Він наголосив, що за його відомостями, Єрмак відмовив призначати Сагайдака на посаду голови КМДА через конфлікт останнього з мером.

"Стосовно мого призначення на посаду заступника міністра інфраструктури, мене запросив на посаду міністр, який самостійно приймав рішення стосовно своїх заступників", – підкреслив Ілля Сагайдак.

Він зауважив, що співбесіди на посаду відбувались ще у кінці 2019 року: "Документи на призначення я подав до уряду Гончарука ще у лютому".

"Після того як змінився Кабмін, для мене остаточно пропало бажання брати участь у його роботі, адже стало очевидно, що відбудеться узурпація влади людьми з сумнівною репутацією", – додав Сагайдак та наголосив:

"Вважаю слова Єрмака нісенітницею і маніпуляцією. Дуже вигідно підміняти суть викладених доказів корупції, якимись особистими мотивами. Я не почув чому брат голови офісу Президента викритий у якості корупціонера, а переслідують не його, а викривача. Це театр абсурду, що ще раз мене переконує у тому, що я зробив правильний вибір, коли не пішов на посаду", – пише він.

Нагадаємо, Єрмак вперше прокоментував скандал з братом.

Раніше, нардеп поширив відео, де брат Єрмака нібито "торгує" держпосадами. Глава ОПУ вимагає розслідування.

Пізніше він оприлюднив нові відео розмов брата глави ОП Єрмака.

До Спеціалізованої антикорупційної прокуратури надійшло звернення від народного депутата України Гео Лероса щодо вчинення корупційних злочинів під час призначення конкретних осіб на посади голови обласної державної адміністрації та директора державного підприємства.

Також журналісти-розслідувачі встановили кількох фігурантів записів, де брат голови Офісу президента Денис Єрмак нібито домовляється про призначення різних людей на державні посади.

Брат Єрмака вже відповів на звинувачення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: