fbpx
Сьогодні
17:09 21 Бер 2020

На Харківщині оголосили надзвичайну ситуацію: деталі

Фото Reuters

На території Харківської області у зв'язку з підтвердженим COVID-19 у мешканки облцентру вводиться режим надзвичайної ситуації.

Про це заявив глава ХОДА Олексій Кучер на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області, передає "Інтерфакс-Україна"

"З урахуванням того, що ситуація в регіоні ускладнюється, з урахуванням того, що у мешканки Харкова все-таки зафіксовано і підтверджено випадок коронавірусу, ввести з сьогоднішнього дня надзвичайну ситуацію в регіоні", – йдеться у повідомленні.

За його словами, у зв'язку з цим керівники структурних підрозділів Харківської обласної державної адміністрації, голови РДА, міські голови міст обласного значення, а також керівники органів місцевого самоврядування повинні забезпечити неухильне виконання протиепідемічних заходів з метою недопущення поширення коронавірусу COVID-19.

Управління розвитку транспортної інфраструктури, торгівлі та фінансових ресурсів і департамент економіки та міжнародних відносин ХОДА повинні проаналізувати питання про можливість повної заборони роботи пасажирського транспорту та проаналізувати порядок дій на випадок введення такої заборони.

Крім того, голови РДА районів, що межують з Луганської, Дніпропетровської Полтавською та Сумською областями спільно з ГУ Нацполіції в області та Управлінням патрульної поліції в області слід підготувати план дій на випадок заборони перетину транспортом адміністративного кордону Харківської області.

Нагадаємо, що з понеділка громадський транспорт Києва зупиняє роботу.

Раніше Шмигаль заявив, що уряд не скасовуватиме рішення про закриття метро у Києві, Дніпрі та Харкові через поширення коронавірусу.

Нагадаємо, що Кабмін під час засідання 16 березня ухвалив рішення щодо тимчасового припинення, залізничного, авіа та автобусного міжміського сполучень з 18 березня.

З 17 березня на всій території Україні заборонені будь-які масові заходи за участі більше 10 осіб. Також свою роботу мають припини всі заклади громадського харчування, розважальні центри, спортзали, крім аптек, супермаркетів та АЗС.

Читайте також: ранок столиці без метро – автобуси і трамваї переповнені, на дорогах затори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: