fbpx
Сьогодні
14:19 21 Бер 2020

Кличко: з понеділка громадський транспорт Києва зупиняє роботу

Фото Reuters

З понеділка у Києві зупинять рух пасажирського транспорту на час карантину

Мер Києва Віталій Кличко у своєму відеозверненні заявив, що будуть перевозити лише працівників екстрених служб, аптек та продуктових магазинів за спеціальною перепусткою.

"З понеділка, 23 березня, громадський транспорт столиці перевозитиме виключно тих пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя міста. Це – медичні працівники, рятувальники, правоохоронці, фахівці сфери ЖКГ, люди, які працюють в продуктових магазинах та аптеках, на стратегічних підприємств. Для таких перевезень розроблені маршрути громадського транспорту, схему яких буде опубліковано сьогодні. Їздити в транспорті вони зможуть тільки за наявності спеціальної перепустки для проїзду в міському транспорті. Такі перепустки ми зараз передаємо на всі необхідні підприємства", – розповів Кличко.

Обмеження проїзду в громадському транспорті не стосуються пересування по місту особистого транспорту.

Раніше Шмигаль заявив, що уряд не скасовуватиме рішення про закриття метро у Києві, Дніпрі та Харкові через поширення коронавірусу.

Нагадаємо, що Кабмін під час засідання 16 березня ухвалив рішення щодо тимчасового припинення, залізничного, авіа та автобусного міжміського сполучень з 18 березня.

З 17 березня на всій території Україні заборонені будь-які масові заходи за участі більше 10 осіб. Також свою роботу мають припини всі заклади громадського харчування, розважальні центри, спортзали, крім аптек, супермаркетів та АЗС.

Читайте також: ранок столиці без метро – автобуси і трамваї переповнені, на дорогах затори.

коронавірус карантин маршрутка

Фото Reuters

зупинка коронавірус карантин

Фото Reuters

Раніше Аваков анонсував жорсткіші карантинні обмеження в Україні.

Президент підписав закон про покарання за порушення правил карантину.

Раніше Рада ухвалила закон про підтримку бізнесу в період карантину.

Нагадаємо, станом на 20 березня в Україні, за даними МОЗ, зафіксовано 41 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні.

Пацієнт, у якого першого в Україні було зафіксовано COVID-19, уже одужав.

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець заявив, що вірус буде ширитися Україною та найважче чекає українців попереду. Він закликав населення дотримуватися правил карантину та звертатися до лікарів при симптомах хвороби.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: