fbpx
Сьогодні
16:37 18 Бер 2020

НБУ відправлятиме на карантин отриману готівку

Національний банк України (НБУ) з метою зниження ризиків поширення коронавірусу видаватиме банкам готівку із власних сховищ, а отриману готівку зберігатиме окремо впродовж 14 днів і після цього здійснюватиме автоматизоване оброблення банкнот.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

"Національний банк України розробив низку заходів для зниження ризиків поширення коронавірусної інфекції COVID-19 під час операцій із готівкою… Регулятор прийматиме від банків готівку національної валюти, що перебувала в обігу, й видаватиме замість неї банкам готівку зі своїх сховищ", – йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зауважують, що першочергово видаватиметься готівка із запасів, сформованих у попередній період (до поширення коронавірусної інфекції на території України); пізніше – готівка, яка пройшла карантин.

Запаси готівки Національного банку є достатніми для забезпечення потреб економіки країни. Готівка у сховищах Національного банку – якісна, придатна для обігу, оброблена автоматизовано за допомогою спеціальних високошвидкісних машин.

Водночас отриману з обігу готівку Національний банк: спочатку зберігатиме окремо впродовж щонайменше 14 днів, що значно перевищує період виживання коронавірусу на поверхнях (від кількох годин до кількох діб). Лише після цього здійснюватиметься автоматизоване оброблення банкнот за допомогою спеціалізованих високошвидкісних машин.

Національний банк для профілактики поширення коронавірусу рекомендує населенню і бізнесу максимально перейти на безготівкові розрахунки.

Раніше НБУ визнав негативний вплив коронавірусу на зростання ВВП.

Нагадаємо, що один з найбільших банків України закрив на карантин майже 50 відділень.

При цьому НБУ пояснив стрибок курсу валюти.

Нагадаємо, що Рада ухвалила закон про підтримку бізнесу в період карантину.

ВР ухвалила закон для запобігання коронавірусу: штрафи і позбавлення волі в разі порушення правил карантину.

Верховна Рада ухвалила закон щодо запобігання і поширення коронавірусу в Україні.

Кабмін під час засідання 16 березня ухвалив рішення щодо тимчасового припинення, залізничного, авіа та автобусного міжміського сполучень з 18 березня. З 17 березня на всій території Україні заборонені будь-які масові заходи за участі більше 10 осіб. Також свою роботу мають припини всі заклади громадського харчування та розважальні центри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: