fbpx
Сьогодні
10:53 22 Лют 2020

В Італії зафіксована перша смерть від коронавіруса, влада ізолювала 10 міст

Фото AFP

В Італії після цілого ряду нових випадків зараження коронавірусом були ізольовані 10 міст, а через кілька годин була зафіксована смерть італійця, який став першою жертвою в Європі від цієї хвороби.

У Міністерстві охорони здоров'я уточнили, що від коронавіруса загинув 78-річний чоловік, який був доставлений в лікарню 10 днів тому, повідомляє The Journal.

Також повідомляється, що влада північної Італії розпорядилися закрити школи, бари та інші громадські місця у 10 містах після кількох нових випадків захворювання коронавірусом. За даними медиків, позитивний результат на наявність вірусу виявлено у 15 осіб в Ломбардії. Ще два випадки підтверджені в області Венето. Крім того, за даними регіону Ломбардія, близько 250 осіб перебували в ізоляції.

Регіональна залізниця Trenord заявила, що її потяги більше не будуть зупинятися на трьох станціях у постраждалому районі.

Більш 50 тис. чоловік попросили залишатися вдома у відповідних районах, а всі громадські заходи, такі як карнавальні свята, церковні меси і спортивні змагання, були заборонені на строк до тижня.

У миніципалитете Казальпустерленго біля міської ратуші вивішали оголошення такого змісту: "Коронавірус: населенню пропонується залишатися в приміщенні в якості запобіжного заходу".

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що ситуація тримається під контролем, і підкреслив, що уряд підтримує надзвичайно високий рівень безпеки.

Першим містом, який був закритий, став Кодоньо з населенням 15 тис. чоловік, де у трьох людей тести дали позитивний результат на вірус, включаючи 38-річного чоловіка та його дружину, яка на восьмому місяці вагітності. Первинне тестування ще трьох людей дало позитивний результат на коронавірус, очікуються остаточні результати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: