fbpx
Сьогодні
22:43 16 Лют 2020

Кремль знову висунув умови для наступної "нормандської зустрічі"

Фото Reuters

Заступник глави МЗС Росії Олександр Грушко заявив, що питання про наступну зустріч "нормандської четвірки" вирішуватиметься залежно від виконання домовленостей, які були досягнуті у Парижі 9 грудня 2019 року.

Про це передає Depo.ua із посиланням про росЗМІ.

За словами Грушка, однією з перешкод для наступного раунду переговорів є відсутність діалогу між Києвом і "Л-ДНР". Він додав, що учасники минулої "нормандської зустрічі" домовились про те, що такі переговори повинні будуть підбити підсумки пунктів, узгоджених в Парижі.

"Це стосується розведення сил, припинення вогню, розмінування, обміну полоненими, впровадження формули Штайнмайєра в (українське, – ред.) законодавство і деяких інших речей", – зазначив Грушко в Мюнхені сьогодні, 16 лютого.

Заступник міністра МЗС запевнив, що російська сторона буде і далі наполягати на дотриманні Україною тих позицій, за якими вже були досягнуті домовленості.

"Збиратися можна, але якщо не відбуваються зміни на краще, то користь від таких зустрічей є сумнівною", – заявив Грушко.

Представник Росії додав, що Україна нібито не йде на прямий контакт з так званою "владою "Л-ДНР", і тому гальмується реалізація мирного процесу.

"Це зобов'язання належним чином не виконується, хоча воно є одним з основних умов мінського пакету", – додав Грушко.

Раніше Клімкін назвав справжню мету "мюнхенського плану" щодо України.

Зазначимо, що сайт Мюнхенської конференції повернули план "примирення України з РФ".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: