fbpx
Сьогодні
12:21 11 Лют 2020

Вітренко пропонує поділити його премію за перемогу в арбітражі над "Газпромом" між усіма українцями

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко в середині січня запропонував політичному керівництву країни віддати його премію за перемогу в Стокгольмському арбітражі над "Газпромом" порівну між усіма українцями та має намір звернутися до правоохоронних органів у зв'язку з затримкою її виплати.

"За умовами трудового договору роботодавець зобов'язаний був виплатити 50% премії ще 30 грудня 2019 року, але цього досі не було зроблено. Очевидно, що ні "Нафтогаз", ні Кабмін не має права переглянути розмір моєї премії, не порушивши трудовий договір", – зазначив він в оприлюдненій заяві.

Вітренко наголосив, що вважає свою премію заслуженою, і аргументував це в документі, закликавши владу публічно визнати обґрунтованість її виплати й тим самим продемонструвавши свою прихильність принципу соціальної справедливості.

"Якщо люди не довіряють владі настільки, що не повірять її поясненням, я міг би погодитися з розділом премії не "за справедливістю", а "порівну", – написав Вітренко про причину своєї пропозиції поділити його премію порівну між усіма українцями.

Він додав, що вважає також справедливим поділити в такий спосіб не лише премію, а й увесь виграш у Стокгольмському арбітражі, який, за його розрахунками, становить $10,1 млрд, або близько 6 тис. грн на кожного українця, обмеживши їх витрати витратами на енергоефективність.

Вітренко повідомив, що відповіді політичного керівництва країни на його пропозицію немає, але водночас йому відомо про плани, що цими грошима розпоряджатимуться політики й чиновники, у зв'язку з чим він і виявив бажання звернутися до правоохоронців через порушення трудового контракту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: