fbpx
Сьогодні
13:18 10 Лют 2020

Гончарук прокоментував премії керівництва Нафтогазу та співпрацю з компанією

Кабінет міністрів України звернувся до наглядової ради Нафтогазу з проханням не виплачувати премії керівництву цієї державної компанії доти, доки уряд не ухвалить компромісне рішення.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук в інтерв'ю "УП".

"Уряд звернувся до наглядової ради Нафтогазу з листом і ми попросили їх утриматися поки що від якихось дій, спрямованих на виплату цих величезних премій, для того, щоб провести з ними консультацію. У цьому місяці вони збираються на засідання наглядової ради. Я розраховую, що до цього у нас відбудеться зустріч, і я думаю, що ми спробуємо знайти якесь компромісне рішення", — повідомив Гончарук.

Голова уряд підкреслив, що виплати премій передбачені трудовими контрактами з керівництвом Нафтогазу, які підписувалися ще 5 років тому.

Також Гончарук повідомив, що має позитивний досвід співпраці з головою Нафтогазу Андрієм Коболєвим, однак до нього є низка претензій, зокрема падіння обсягів видобутку газу.

"За останні 5 місяців у нас з Андрієм є позитивний досвід співпраці. Ми зробили найшвидший, здається, у всій тій історії анбандлінг такого великого оператора. Ніхто не вірив, що це взагалі можливо за 3 місяці. Ми отримали сертифікацію, і це дозволило, до речі, підписати контракт з росіянами і європейцями про транзит.

Тому ми зараз маємо більш-менш стабільну ситуацію на ринку газу, не маємо кризи, не маємо газової війни. Тому наявність цього результату я вважаю спільним досягненням.

Хлопці дуже добре попрацювали. Але, звичайно, є недоліки. Є багато претензій до "Нафтогазу". Наприклад, щодо видобутку. У нас падає видобуток".

 

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: