fbpx
Сьогодні
13:52 01 Лют 2020

Помпео підсумував візит до Києва, а Лукашенко зустрів його жартом про диктатуру в Білорусі

Державний секретар США Майк Помпео подякував Україні за прийом та пообіцяв, що Сполучені Штати залишаються непохитними у підтримці суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

Про це він написав у себе в Twitter.

"США залишаються непохитними у підтримці суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Я чітко дав це зрозуміти під час всіх своїх зустрічей тут, і робитиму це й надалі. Дякую всім, хто приймав мене в Україні, за гостинність", – написав держсекретар.

Він також подякував Національному військово-медичному клінічному центру і храму Покрови Пресвятої Богородиці, який відвідав під час візиту в Україну, за теплий прийом.

"Для мене було честю зустрітися як з військовослужбовцями, пораненими під час захисту демократії України, так і тими, хто надає їм медичну та духовну підтримку", – додав Помпео.

Рекомендуємо прочитати: Чи дбають про Україну американці? Ключове з візиту держсекретаря Помпео до Києва

Тим часом Президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся з Державним секретарем США Майклом Помпео, який вранці в суботу прибув до Мінська.

Діалог почався жартом Лукашенка про диктатуру в Білорусі, передає БЕЛТА.

"У нас диктатура відрізняється тим, що всі відпочивають в суботу та неділю, а президент працює", – сказав глава білоруської держави перед початком зустрічі.

Протокольна частина зустрічі, на яку були допущені представники ЗМІ, також завершилася жартом, але вже зі сторони Майкла Помпео, пише агентство.

Отже, коли журналісти залишали залу переговорів, держсекретар заявив, що любить їх, "особливо коли вони йдуть".

Президент Білорусі парирував, що не проти журналістів, але, коли вони називають себе четвертою владою, радить їм не забувати, що ще є перша.

В цілому Лукашенко висловив готовність обговорити всі питання, які сьогодні на порядку двосторонніх відносин.

"І щиро і чесно відповісти на всі питання, які сьогодні так чи інакше фігурують в істеблішменті США", – підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: