fbpx
Сьогодні
10:25 29 Січ 2020

Вбивство Шеремета: слідчі проситимуть продовжити строк досудового розслідування

Слідчі у справі вбивства журналіста Павла Шеремета проситимуть Офіс генерального прокурора продовжити терміни досудового слідства ще на чотири місяці — до червня 2020 року. Такий документ для ознайомлення вручили трьом підозрюваним у справі та їхнім захисникам.

Про це у коментарі hromadske розповів прокурор у справі Сергій Зузак.

За його словами, сторона захисту може подати заперечення.

"Вони можуть подати заперечення впродовж 5 днів, які разом з клопотанням подаються першому заступнику генерального прокурора. Він розглядає клопотання і заперечення та ухвалює рішення, чи продовжувати строк слідства, чи ні. У нього на це є три дні, але не пізніше закінчення строку слідства", — зазначив Сергій Зузак.

Він додав, що строк досудового розслідування у справі спливає 12 лютого. Необхідність продовження строків досудового розслідування, за словами прокурора, обумовлена тим, що рішення про направлення обвинувального акту в суд чи закриття провадження ухвалювати рано.

"Для встановлення істини у справі ще потрібно провести додаткові слідчі дії, експертні дослідження, у тому числі — експерименти, допити тощо", — сказав Зузак.

Водночас, у коментарі hromadske адвокат підозрюваної Юлії Кузьменко Владислав Добош зазначив, що вже подав заперечення на клопотання слідчого.

"Продовження до 6 місяців незаконне, суперечить КПК. Слідчими необґрунтована необхідність такого продовження. Те, що вони зазначають, можна було вже за 3,5 роки зробити без необхідності продовження зараз строку досудового розслідування. Тим більше, що вони тягнуть навмисне з проведенням слідчих дій", — сказав Добош.

Адвокат підозрюваного Андрія Антоненка Станіслав Кулик у коментарі зазначив, що копію клопотання слідчого про продовження строку досудового розслідування не отримував.

Повідомлялося, що фахівці визнали нікчемними основні докази МВС у справі Шеремета.

Нагадаємо, що адвокату Кузьменко вже місяць не дають ознайомитися з матеріалами справи щодо вбивства Шеремета.

Також, Антоненко заявив, що дізнався про існування Шеремета з новин вже після його загибелі.

Раніше ЗМІ заявили, що Антоненко вищий за чоловіка з камер відеоспостереження.

* * *

Сьогодні в Україні вшановують пам'ять полеглих у бою під Крутами. Повідомлялося, що Зеленський поклав квіти до Пам'ятного Хреста.

А ми підготували добірку – Патріотичне кіно: 10 фільмів до Дня пам'яті героїв Крут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: