fbpx
Сьогодні
13:54 16 Січ 2020

Фахівці визнали нікчемними основні докази МВС у справі Шеремета, - адвокат Дугарь

Адвокат підозрюваної у справі Шеремета Яни Дугарь опублікував висновки "фахівців-науковців з криміналістичних експертиз", які стверджують, що експертизи, надані стороною обвинувачення, не можуть бути доказами в суді.

Про це повідомляє адвокатське об'єднання OK LEGAL Ореховський та Коломієць.

"Ось частина документу, яким повністю знищено єдиний "доказ" від МВС у справі Шеремета – т.з. експертизу ходи і портретну експертизу.

За висновком залучених адвокатами фахівців, експертиза МВС "неповна, необ'єктивна, не може слугувати доказом".

У висновку стверджується, що відеозаписи камер спостереження не дають можливості дослідити інтонаційно-мовленнєву складову невербальної поведінки суб'єктів.

Психологічна експертиза від МВС, йдеться у документі, досліджувала суто рухові характеристики, які, як стверджується самі по собі, взагалі не можуть бути предметом психологічної експертизи.

Залучені стороною захисту фахівці, також наполягають, що у портретній частині експертизи пропущено цілий етап з методики дослідження. Вони стверджують, що зображення порівнюваних облич мають різні розміри та відтворені у різних ракурсах.

"Незалежні експерти відтак вважають експертизу від МВС необгрунтованою, неповною, та необ'єктивною, яка не відповідає закону "Про судову експертизу", КПК. Такою, що, на їх думку, не може слугувати джерелом доказів у справі".

Адвокат Віталій Коломієць повідомив, що рецензію на експертизу МВС склали "фахівці-науковці з криміналістичних експертиз з понад 30-літнім досвідом, які дорожать репутацією і є незалежними від МВС". Він відмовився називати їхні імена. В кінці документа вказано, що дослідження проводилося двома судовими експертами вищого кваліфікаційного класу. Дослідження експертиз завершено 9 січня, а 13 було передано стороні обвинувачення і суду.

Posted by OK LEGAL on Thursday, January 16, 2020

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: